De ce verighetele conteaza mai mult decat crezi

Alegerea unei perechi de verighete conteaza mai mult decat credem. Nu sunt doar un simplu inel, ci sunt o afirmatie a statului nostru familial, prin care ii anuntam pe ceilalti ca suntem „luati”. In randurile care urmeaza, va vom prezenta cateva motive pentru care verighetele sunt mai importante decat credem si, de aceea, nu ar trebui sa le dam jos.

Verighetele sunt unul dintre primele lucruri pe care le observa ceilalti la noi

Observam imediat daca un om poarta verigheta sau nu, atunci cand interesul nostru se indreapta spre aceasta parte a vietii lui. Mai mult, am putea sa apreciem fidelitatea sau loialitatea unui om prin acest gest. Purtarea verighetei are implicatii sociale psihologice profunde si nu este ca purtarea oricarei alte bijuterii. Este o afirmatie a statutului nostru familial. Iar lumea intelege acest lucru.

Verigheta iti arata zilnic ca, acum, fiecare decizie pe care o iei are impact si asupra celuilalt

Din momentul in care ati spus „Da!”, sunteti responsabili de deciziile pe care le luati, stiind ca fiecare actiune pe care o veti face va avea impact asupra celuilalt la un moment dat. Sunteti unul de acum si fiecare zi a ta va fi si a ei.

Iar verigheta este simbolul tangibil al acestei realitati.

Verigheta este un simbol al respectului fata de sotie/ sot

Respectul, in casnicie, nu se masoara doar prin ceea ce zicem. De multe ori, sunt micile gesturi tacute pe care le facem. Purtarea verighetei e unul dintre ele. Daca sotia/ sotul tau ti-a cerut sa porti verigheta, din diferite motive, iar tu refuzi constant sa faci asta, e lipsa de respect fata de ea/ el.

Verigheta este prima reduta in fata infidelitatii

Un inel nu are sa va fereasca de infidelitate insa, cu siguranta, le va spune celor din jur care este statusul marital pe care il aveti. Este ca un fel de prima linie de aparare, prin care se spune „Casnicia mea conteaza pentru mine”. Exista si oameni care nu au nici un respect fata de institutia casniciei insa, marea majoritate se va abtine de la a flirta vazand inelul. Asta este cu atat mai important daca esti parinte.

Verigheta este un simbol vizibil pentru copii ca familia conteaza

Daca ai copii, cu atat mai bine sa porti verigheta. Prin asta le vei transmite mesajul ca familia este importanta pentru tine si ca o/ il respecti pe sotia/ sotul tau. E datoria ta sa ii faci sa isi doreasca la randul lor o familie, iar prin comportamentul tau, chiar si micile gesturi, vei reusi. Desigur, asta cere mai mult decat purtarea unei verighete, insa este, si ea, suficient de importanta.

Nu exista motive suficiente pentru a nu purta verigheta. Exista cateva exceptii practice insa, in marea majoritate oamenii ar trebui sa o poarte. Este o bijuterie frumoasa, cu o istorie indelungata si cu un simbolism puternic. Pentru modele de verighete deosebite puteti sa vizitati pagina de facebook magazinului de verighete.

Tags: , ,

Comments are closed.