Procesul de vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor

Apar multe intrebari atunci cand ne gandim la procesul de vindecare de dupa micropigmentarea sprancenelor. Este important pentru clienti sa stie la ce sa se astepte dupa acest tratament si de-a lungul vindecarii, care dureaza 4 – 6 saptamani si poate fi categorizat in 5 faze majore:

Vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor: faza 1

Aceasta faza dureaza doar cateva ore, imediate efectuarii tratamentului de micropigmentare a sprancenelor. In aceste momente, puteti experimenta roseata, transpiratie, o sensibilitate ridicata a pielii sau scurgerea unui lichid incolor din zona in care s-a lucrat. Aceste simptome se „aseaza”, de obicei, dupa cateva ore, si nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi. In aceasta faza, sprancenele arata mai subtiri si mai inchise la culoare decat cum vor arata dupa vindecare.

Nota: lichidul incolor care se scurge este cel care impiedica retentia pigmentului. De aceea, este important ca in aceasta faza sa tamponati locul si sa il mentineti uscat, ori de cate ori simtiti nevoia, fara, insa, a apasa prea tare.

Vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor: faza 2

Urmeaza inca patru zile, care reprezinta faza 2, cand sprancenele vor arata, in continuare, inchise la culoare si subtiri. Veti incepe sa simtiti ca zona tratata se usuca, iar stratul de deasupra al pielii formeaza o coaja. Este important sa nu indepartati coaja, ci sa o lasati sa cada singura, dar si sa mentineti zona umeda folosind crema recomandata de catre esteticiana.

Nota: pentru a preveni uscarea extrema a pielii, aplicati crema de 2 – 3 ori pe zi. Aveti grija sa nu aplicati prea mult produs, pentru a nu sufoca pielea si a permite vindecarea.

Vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor: faza 3

Aceasta faza se caracterizeaza, in mare parte, prin uscarea zonei si cojirea acesteia. Incepe, de obicei, in ziua a 5 – a si continua pentru 3 – 5 zile. Unele tipuri de piele au tendinta de a prelungi aceasta faza. Daca a fost urmat planul de ingrijire corect, bucatile de piele ar trebui sa se desprinda regulat, in fasii mici.

Nota: s-ar putea sa va manance zona sprancenelor foarte mult, in aceasta faza. Nu scarpinati si nu trageti! Mentineti zona bine hidratata pentru a calma mancarimea.

Vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor: faza 4

De obieci, faza a 4 – a incepe in cea de-a doua saptamana, dupa ce mare parte din cojile de pe sprancene au cazut. In aceasta faza, culoarea maronie poate parea mai deschisa, spre gri, iar firele de par adunate si prafuite.

Motivul din spatele acestei faze este ca un strat fin de piele moarta inca mai acopera zona, nelasand culoarea sa iasa la suprafata. Insa aceasta faza va trece in urmatoarele zile, iar culoarea va incepe sa se vada asa cum ati dorit-o initial.

Nota: nu va panicati! Aceasta este o faza temporala si naturala.

Vindecare dupa micropigmentarea sprancenelor: faza 5

Ultima faza a vindecarii sprancenelor micropigmentate dureaza intre 3 si 6 saptamani. In acest stagiu, culoarea va incepe sa arate din ce in ce mai bine, iar firele de par vor arata mai bine definite si ferme.

Nota: aceasta faza a vindecarii dupa micropigmentarea sprancenelor este foarte importanta pentru piele, pentru ca ea sa se repare singura. Dupa aceasta puteti sa mergeti la cea de-a doua sedinta, pentru a corecta eventualele probleme.

Pentru mai multe informatii legate de micropigmentarea sprancenelor va recomandam cabinetul de micropigmentare Paula Lupu.

Tags: , , ,

Comments are closed.